onsdag den 30. maj 2012

Tilbage på afdeling 3082…


Så er der allerede gået 54 uger siden vi var her sidst, her på Rigshospitalets afdeling 3082 (tårn 3, 8. etage, afsnit 2), afdelingen for primært læbe-, gumme- og ganespaltebørn. Det hele ligner sig selv, så der er ikke så voldsomt meget nyt at kigge på. Personalet er i store træk det samme, hvilket jo egentlig er rart nok. Nogle stykker af vores medindlagte ”kendte vi” lidt i forvejen via den lukkede Facebook-gruppe for forældre til læbe-ganespaltebørn samt personer som selv har det. Sjovt at møde dem face-to-face. Der er fuldt booket op herovre, så vi får desværre ikke enestue denne gang. Kun faren, som igen skal sove i de kedelige gæsteværelser i forbindelse med patienthotellet.

Allerede i går aftes måtte vi aflevere Julie hos faster Randi. Det var lidt en hård omgang at skulle sige farvel til hende for de næste 5 dage. Godt vi stadig er sammen og ikke har delebørn – så skulle man igennem det hver 14. dag! Randi afleverede så Julie i børnehave i morges, hvorefter mormor og moster Lotte hentede hende. Her til aften har farmor og farfar så hentet hende hjem til sig, hvor hun skal blive indtil vi bliver genforenet med hende. Selvom det er gået fint indtil videre går bulletinerne desværre på en datter, som er stille og ked af det og savner sin far og mor. Vi ved heldigvis at hun er i de bedste hænder, mens vi er nødt til at give Alexander vores opmærksomhed.

Kl. 4.30 her til morgen bimlede vækkeuret så. Det er f*nd’me tidligt! Men vi skulle nå et fly kl. 6.25 og Alexander skulle også nå at have morgenmad. Vi kunne egentlig godt have taget et lidt senere fly, men så ville det også blive noget dyrere. Trods transport i taxi til Riget midt i myldretiden fra 7.30-8.00 havde vi fin tid til at indtage vores morgenmad i Caféen på Riget inden vi skulle tjekke ind på afdelingen. Dagen er efterfølgende gået med samtaler med sygeplejerskerne, narkoselægen, en anden læge og kirurgen samt fotografering til sammenligning med sidste års billeder. Ventetiden på kirurgen var lang og blandt anden derfor har Alexander kun fået ca. 1½ times søvn siden vi vågnede i morges. Klokken er i skrivende stund 20.40 og han er ikke faldet ordentligt i søvn endnu. På trods af det har hans humør været højt næsten hele dagen.

Operationen finder sted i morgen kl. 9.30. Han skal være fastende 6 timer op til, men vi satser nu på at lade ham sove igennem frem for at vække ham i nat for at spise. Det er han jo slet ikke vant til. Han må få et glas saftevand 2 timer før operationen og så kan vi nok underholde ham med et bad og noget af legetøjet her på afdelingen. Som det ses af billederne fra i dag på Picasa, synes han meget godt om specielt de køretøjer, man kan prøve her. 

Operationen kommer til at vare et sted mellem 2 og 3 timer og går ud på at ganen (den resterende bagerste del) skal syes sammen. Det er ret kompliceret, da der er et par muskler, som skal syes sammen undervejs. Drøbelen syer de kun sammen hvis det er til at komme til. Hvis de syer den sammen bliver den hjerteformet. Ellers sker der ikke noget ved, hvis den forbliver spaltet.

Kryds fingre fra kl. 9.30. Vi vender tilbage i morgen aften med en status.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar