mandag den 23. maj 2011

Riget - Dag 6, 7 og 8

Nu hvor jeg har sat mig til at opdatere bloggen ser jeg at vi ikke har taget nye billeder af Alexander i 3 dage. Det er jeg ked af, da planen jo egentlig var at I kunne følge med i hans udvikling og fremgang efter operationen. Vi må lige råde bod på det ved næste snarlige opdatering. Dér vil han jo så også have fået fjernet stingene, som jo er næste programpunkt her på Riget. Det finder sted i morgen tidlig tirsdag kl. 8.00, altså præcis en uge efter operationen. Utroligt som spædbørn heler så hurtigt! Han skal igen i fuld narkose og skal derfor faste fra i nat kl. 2.00 og kan så få en flaske med sukkervand kl. 5.30. Vi har et par gange set arret i forbindelse med udskiftning af plastrene over munden, Det ser ganske nydeligt ud og vi er meget godt tilfredse med kirurgens arbejde. Næsen er ikke 100% symmetrisk, men så godt som og pænere end man turde håbe på for bare en uge siden. Læben er faktisk superflot lavet. I morgen ryger den tidligere gule tampon (nu nærmere brune af gamle blodrester) ud. Plastrene skal han have på et stykke tid endnu efter hjemkomsten for at holde på arret. Manchetærmerne røg af søndag, da én af sygeplejerskerne syntes at vi skulle prøve uden. Og Alexander har vist at han ikke længere behøver at have dem på. Han får stadig panodil og kløestillende. Sidstnævnte kan vi dog godt trappe ned når stingene bliver fjernet, så dette tager en stor del af kløen. Panodilen skal selvfølgelig også stille og roligt trappes ned. Under hans bad her til aften viste han sit gamle jeg ved glad at plaske det meste af baderummet og faderen til.

Det går efterhånden helt fint med spisningen. Efter at have prøvet os frem har vi fundet frem til en brugbar fidus med at han skal ligge i barnevognen, i skråstolen eller på puslebordet (tjah, nærmest bare alle andre steder end hos far og mor). Og så skal vi bruge de mellemstørrelse suttehoveder, som vi selv har medbragt hjemmefra på specialsygeplejerskens anbefaling. Vi har dog været en tur i værkstedet for at lave nye huller i siderne på suttehovedet, så han ikke sprøjter mælken direkte op i ganespalten. Han spiser også fint med grød, så vi er ret fortrøstningsfulde. Nu mangler vi bare at få kørt en soverutine ind som før igen.

Det er gået helt fint med at have Julie herovre siden farmor og farfar tog hjem søndag formiddag. Hun har måske nok sovet lidt mindre her end hun ville derhjemme, men det har faktisk ikke givet anledning til problemer. Der er masser at lege med her på afdelingen. Søndag gik vi en tur ned og fodrede svaner og ænder ved søerne inden det vilde uvejr brød løs sidst på eftermiddagen. Julie syntes det var spændende at kigge efter lyn og lytte til torden. I dag mandag har Julie og far haft en superhyggelig tur i Københavns Zoo, hvor vi tog en bus ud til. Efter en eftermiddagslur til Julie, var vi alle en tur på en nærliggende legeplads. Der er billeder fra Zoo og legepladsen her.

Når stingene er blevet fjernet i morgen tidlig, skal vi en tur til fotografen her på Riget og have taget "efter-billeder" og så skal vi nok til en udskrivningssamtale. Vi har flybilletter retur til Aalborg kl. 14.25, så vi følger spændt med i askeskyens færden. Det vil næsten ikke være til at bære, hvis vi ikke kan komme hjem på grund af en askesky. Vi glæder os meget til at komme hjem til vores egne trygge rammer og slappe af.

1 kommentar:

  1. Sikken en masse dejlige opdateringer fra jer. Billederne må vi så leve uden, men dem jeg har set indtil nu er jo super gode. Det bliver dejligt for jer at komme hjem igen. Så kan i rigtig slappe af og bare nyde det flotte resultat sammen med Julie.
    Knus

    SvarSlet